In 1994 is Willem-Jan Jansen aan de Nathaliegang 134 Jansen Optiek gestart. De keuze om zich te vestigen in de jonge, net ontwikkelde wijk bleek een goede zet. Al vrij snel had Jansen Optiek een goede naam vanwege zijn degelijke en betrouwbare imago. Er was een grote specialisatie met betrekking tot contactlenzen en binoculair zien, en vanaf 2003 kan Jansen Optiek u zelfs helpen richting brilvervangende chirurgie. In de daaropvolgende jaren kwam er meer en meer personeel, tot de winkel uit zijn jasje groeide. 

In 2006 zijn Willem-Jan en zijn vrouw Jip Jansen samen de zaak gaan draaien. Samen zijn zij verder gegaan in het voormalige Fortis-pand op nummer 86. Een zéér intensieve verbouwing was nodig om de huidige winkel vorm te geven. De nieuwe winkel, grotendeels door Jip en Willem-Jan zelf getekend en vormgegeven, was klaar voor de toekomst. De nieuwe winkel bracht ook een kleine naamsverandering met zich mee, Jansen Optiek werd Jansen Opticiens.In de daaropvolgende jaren groeide ook het personeelsbestand, om de alsmaar toenemende drukte goed aan te blijven kunnen. Groeien is leuk, maar mag immers nooit ten koste gaan van de kernwaarden van Jansen Opticiens: Kennis, Kunde en Vaardigheid.

Op dit moment bestaat Jansen Opticiens uit een team van twee receptionistes, vier opticiens, drie HBO optometristen en een contactlensspecialiste.

Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door onze receptie.  Onze receptie is ook uw eerste aanspreekpunt wanneer u ons belt of een email stuurt. Zij luisteren naar uw vraag en zullen u vervolgens doorverwijzen naar de opticien, contactlensspecialist of optometrist. Ook beheren zij de agenda en laten u weten wanneer uw bestelling gereed is om op te halen.


Onze opticiens hebben allen de mbo vakopleiding tot opticien gevolgd. De opticiens doen een uitgebreide oogmeting, meten uw glazen aan en zorgen in eigen werkplaats dat uw bril tot in de puntjes verzorgd wordt afgeleverd. Tijdens het afleveren wordt uw bril op uw wensen gesteld. 


Onze contactlensspecialisten (Willem-Jan, Richard, Michelle en Wendy) meten contactlenzen aan, controleren de lenzen periodiek en geven altijd een passend advies. Zij zijn allen opgeleid als opticien en de post-mbo opleiding tot contactlensspecialist of hebben de HBO opleiding optometrie voltooid. Zij meten alle denkbare soorten contactlenzen aan. Het feit dat er drie optometristen in dienst zijn is voor de regio uniek. Jansen Opticiens biedt naast optische hulpmiddelen (brillen, contactlenzen)  ook optometrische dienstverlening aan. Deze dienstverlening kan preventief zijn (denk aan een familiair ziektebeeld zoals glaucoom of maculadegeneratie), maar het kan ook voorkomen dat uw huisarts u in plaats van naar de oogarts éérst verwijst naar onze optometrist. Kortom, Jansen Opticiens biedt een volledig assortiment, zowel in producten als in dienstverlening. 

Wij zien u graag!