Jansen Opticiens levert een breed assortiment aan brillenglazen. Wij streven naar een optimaal kijkcomfort en houden rekening met alle facetten van uw situatie.


De  keuze van het ontwerp hangt voornamelijk af van het type correctie dat u nodig heeft (zicht dichtbij, zicht veraf, enz.) en van uw dagelijkse  bezigheden. Hoewel brillenglazen doorgaans ‘glazen’ worden genoemd, zijn de meeste  brillenglazen tegenwoordig van kunststof. Kunststof breekt minder  gemakkelijk, is lichter in gewicht dan glas en een coating beschermt  tegen krasjes.

Enkelvoudige brillenglazen 
Voor één sterkte, waarbij de scherpstelling gelijkmatig over het gehele  glasoppervlak wordt verdeeld. Vooral geschikt voor de correctie van bijziendheid, verziendheid en/of astigmatisme. 

Multifocale brillenglazen

Voor mensen met ouderdomsverziendheid bij wie het zicht op  verschillende gebieden moet worden gecorrigeerd, bieden deze  brillenglazen helder, ontspannen zicht voor alle afstanden.

Indoor brillenglazen
Voor mensen die vooral dichtbij en voor de middellange afstand scherp  zicht nodig hebben. Denk hieraan aan mensen die computerwerk uitvoeren.

Bifocale en trifocale brillenglazen
Voor mensen met ouderdomsverziendheid die veraf en dichtbij goed zicht nodig hebben.


WIj bieden  een grote verscheidenheid van behandelingen, zoals antireflectie en  krasbestendige coatings, die aan de voor- en achterzijde van het glas  worden aangebracht. In combinatie met trendy kleuren en  contrastvergrotende tinten dragen behandelingen bij tot verbetering van  het volgende:          

  • De levensduur van de brillenglazen        
  • De kwaliteit van het zicht;         
  • Onderhoudsgemak         
  • Draagcomfort         
  • Oogbescherming