Overweegt u contactlenzen?
Bij ons wordt u altijd geholpen door een HBO opgeleide optometrist of MBO opgeleide contactlensspecialist. Het gaat immers wel om uw ogen.
Wij werken met uitsluitend hoge kwaliteit lenzen, in totaal voeren wij bijvoorbeeld meer dan dertig verschillende zachte lenzen van verschillende fabrikanten, om maar niet te spreken over de eindeloze opties in vormstabiele (harde) lenzen! 


Wat zijn uw wensen?
Allereerst worden uw wensen en verwachtingen in kaart gebracht. Dit is een belangrijk gegeven, aangezien iedereen andere eisen stelt aan zijn of haar zicht. Het kan dus goed zijn dat de ene lens bij persoon A goed bevalt, terwijl dezelfde lens bij persoon B als minder prettig wordt ervaren. Wellicht zijn vormstabiele lenzen de oplossing, maar ook zachte maand, week of zelfs daglenzen zijn mogelijk. Wist u trouwens dat er ook bi- en multifocale lenzen bestaan, en zelfs lenzen die 'snachts gedragen worden zodat u overdag zonder lenzen scherp ziet?

Maatwerk
Ogen bestaan in veel verschillende maten en vormen, dus er is een nauwkeurige aanpassing nodig om zeker te zijn dat de contactlenzen goed bij uw ogen passen. Onze optometristen meten uw ogen en het oogoppervlak, om te kijken naar de kromming en andere factoren die van invloed zijn op de passing van de contactlenzen. Hij of zij zal vragen of uw ogen vaak droog aanvoelen (hoe 'droog' uw ogen zijn is van groot belang bij het vaststellen van het type contactlenzen dat geschikt is. Er zijn bijvoorbeeld speciale contactlenzen voor mensen die last hebben van droge ogen.) Tot slot wordt het hoornvlies volledig onderzocht om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn die een bezwaar kunnen vormen bij het dragen van contactlenzen. Zowel in zachte als in vormstabiele lenzen zijn er maatwerklenzen beschikbaar. Deze lenzen worden exact op uw ogen aangemeten, voor het beste resultaat. 


Controlebezoeken 
Enige tijd na de contactlensaanpassing komt u terug voor een controlebezoek, zodat de optometrist kan kijken of de contactlenzen nog steeds goed zitten, of het gezichtsvermogen goed is en hoe u het dragen van de contactlenzen ervaart.
Het is verstandig om minimaal twee tot vier maal per jaar uw ogen te laten onderzoeken, afhankelijk van het type contactlens. Wanneer u veranderingen waarneemt in uw gezichtsvermogen of problemen hebt, dient u onmiddellijk contact opnemen met ons. Wij zien u liever een aantal keer extra dan één keer te weinig.


Daglenzen
Kies je voor daglenzen dan kies je voor een optimaal gebruiksgemak en  comfort. Iedere dag pak je een nieuw paar lenzen waardoor je geen  vloeistof meer nodig hebt en je je lenzen niet meer hoeft te reinigen!  Het resultaat? Elke dag schone, onbeschadigde contactlenzen en een  helder zicht. Makkelijk én hygiënisch!

Voordelen van daglenzen:

- Handig tijdens het sporten;
- Ideaal tijdens vakanties;
- Goed te combineren met een bril
- Iedere dag schone en frisse lenzen

Maandlenzen
Dit type lens draag je overdag en 's avonds dien je de lenzen goed te  reinigen met lenzenvloeistof. Maandlenzen hebben als voordeel dat ze  goedkoper zijn dan daglenzen en dat ze duurzaam zijn in het gebruik.  Bovendien hebben maandlenzen een hoog draagcomfort.
De meeste maandlenzen zijn echter gebaseerd op het  one-size-fits-all principe. Geen oog is het zelfde. Daarom werken wij graag met maatwerk-lenzen, zodat ook 'bijzondere' ogen voorzien kunnen worden van een comfortabele maandlens.
Maandlenzen zijn er in diverse varianten: sferische (min of plus), torische (cylinder) en multifocale (veraf en lezen in één).

Vormstabiele lenzen
De  harde-, zuurstofdoorlatende contactlenzen zijn onder verschillende  benamingen bekend.  Deze soorten worden ook wel halfharde, halfzachte of vormstabiele lenzen genoemd. Gróót voordeel is dat een vormstabiele lens altijd een maatwerk-contactlens is. Daarnaast gaat de lens langer mee, (gemiddeld zo'n twee tot vier jaar, afhankelijk van het type) en is daardoor voordeliger dan een zachte lens. Vormstabiele  lenzen hebben als nadeel dat de eerste kennismaking met deze lens wat  lastiger is.  Maar wanneer de lens een minuut of 5 in het oog zit, merkt  u al snel een verbetering. En praat ook eens met mensen in uw omgeving  die deze lenzen hebben, na gewenning is het een hele plezierige lens met  de beste optische eigenschappen.  Maar  het allerbelangrijkste is natuurlijk de zeer gunstige belasting op uw  ogen en de fantastische eigenschappen voor scherp zicht. Vormstabiele lenzen zijn zéér breed inzetbaar!

Nachtlenzen
De speciale  vorm van de lens maakt je hoornvlies ’s nachts iets platter. Dit  corrigeert je oogfout. Dit wordt ook wel Orthokeratologie of Ortho-k  genoemd. Zie het als een beugel voor je ogen. Overdag krijgen je ogen  volledige rust zonder bril of lenzen. Perfect voor mensen die soms last  hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen  dragen. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan  ook wilt stoppen met nachtlenzen keren je ogen binnen een paar dagen terug  naar hun oorspronkelijke vorm. Een mooi alternatief voor een  laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitief is.