In 1994 startte Willem-Jan Jansen in Winkelcentrum Rokkeveen met Jansen Optiek. In 2001 kwam echtgenote Jip in de zaak. Samen professionaliseerden zij de dienstverlening en verbreedden zij het assortiment tot (zonne)brillen, contactlenzen en optometrie.

In 2006 is de winkel verhuisd naar de huidige locatie op nummer 86, tegenover de bibliotheek. In de winkel van ruim 200m2 is er ruimte voor een uitgebalanceerde collectie van modemerken en brillenmerken, een mooie collectie zonnebrillen met allemaal een belangrijke gemeenschappelijke eigenschap: We kunnen staan achter het product. 

Willem-Jan geeft aan dat zij een methode van drie K’s hanteren: kennis, kwaliteit en kunde:  “Dat leidt ertoe dat wij werken met goed opgeleide opticiens, optometristen en contactlensspecialisten. Educatie is bij ons belangrijk”.  Jip vult aan:  “Feitelijk zijn wij een adviserend en dienstverlenend bedrijf. Wij zien van een klant direct wat voor montuur zou kunnen passen bij zijn of haar gezichtskenmerken. We achterhalen welk type mens iemand is en wat hij of zij van een bril verwacht. Pas daarna halen wij heel  selectief uit de lades alleen de brillen die iemand staan.”

Werkdagen: Donderdag, vrijdag en zaterdag