In 1994 startte Willem-Jan Jansen in Winkelcentrum Rokkeveen Jansen Opticiens. In 2001 kwam echtgenote Jip in de zaak. Samen professionaliseerden zij de dienstverlening en verbreedden zij het assortiment tot (zonne)brillen, contactlenzen en optometrie.

Enthousiast vertellen Jip en Willem-Jan over de verhuizing in 2006 naar de huidige 300m2 grote locatie. “Ik kom mijn energie steken in het coachen van veel personeel en Willem-Jan kon zich aanvullend verder specialiseren in contactlenzen, binoculair zien en optometrie” vertelt Jip. Willem-Jan: “Wij waren toen met vijf medewerkers. Nu bestaat ons team uit dertien mensen. Daarvan assisteren Richard Backx en Nikole Houtman ons bij de dagelijkse aansturing. “

Willem-Jan geeft aan dat zij een methode van drie K’s hanteren: kennis, kwaliteit en kunde:  “Dat leidt ertoe dat wij werken met goed opgeleide opticiens, optometristen en contactlensspecialisten. Educatie is bij ons belangrijk”.  Jip vult aan:  “Feitelijk zijn wij een adviserend en dienstverlenend bedrijf. Wij zien van een klant direct wat voor montuur zou kunnen passen bij zijn of haar gezichtskenmerken. We achterhalen welk type mens iemand is en wat hij of zij van een bril verwacht. Pas daarna halen wij heel  selectief uit de lades alleen de brillen die iemand staan.”

Bij Jansen Opticiens heeft de receptie een centrale functie. Met veel klanten is een langdurige relatie. Jip: “Onze medewerkers zijn relatief jong, wonen in Zoetermeer of directe omgeving en blijven lang bij ons in dienst. Dat is best bijzonder, want in de optiekbranche is veel werk. Zelf zijn wij ook in Zoetermeer opgegroeid en hier nog steeds woonachtig.”

 ‘Groei’ betekent ook de samenwerking met oogartsen in de regio, advisering en begeleiding inzake brilvervangende chirurgie zoals ooglaseren, maar ook voor en nazorg na een staaroperatie. Willem-Jan: “wij werken samen met verschillende oogartspraktijken, hebben zeer moderne apparatuur en kunnen daardoor onze klanten altijd deskundig adviseren. Wij besteden veel tijd aan een klant en verwijzen pas door wanneer dit noodzakelijk is.” Dat Jansen Opticiens oogzorg serieus neemt blijkt ook wel uit het feit dat er drie HBO optometristen aanwezig zijn.

Kortom, met de specialismen die Jansen Opticiens in huis heeft (binoculair zien, alle type contactlenzen waaronder maatwerk, vormstabiele, zachte én nachtlenzen en optometrie) bent bij Jansen Opticiens aan het juiste adres  als het gaat om oogzorg!