Wat is jouw taak binnen Jansen Opticiens?
“Ik ben opticien en contactlensspecialist. Tijdens mijn werkdag houd ik me bezig met oogmetingen, brilverkoop, glasadvies, contactlenscontroles en het aanmeten van contactlenzen”

Sinds wanneer werk je bij Jansen Opticiens?
“Ik werk hier sinds oktober 2015.”

Waarom vind je het zo leuk om bij Jansen Opticiens te werken?
“Mijn interesse in het vak is heel divers en bij Jansen opticiens kan ik divers zijn. Ik vind het super leuk om iemand een mooi montuur te verkopen die bij het gezicht en persoon past. Ik word ook erg gelukkig als iemand blij de winkel verlaat met nieuwe contactlenzen met een super scherp zicht. Daarnaast werken we met moderne apparatuur, dat is natuurlijk fantastisch!”

Wat maakt Jansen Opticiens uniek?
“Ik denk voornamelijk dat het zit in kennis, uitstraling en de kwaliteit van onze producten”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk?
“Dan kom ik toch terug op de diversiteit van het bedrijf. Elke dag is anders. Maar als ik toch moet kiezen is het contact met klanten.”

Draag je zelf een bril of lenzen, of heb je refractiechirurgie ondergaan? Waarom?
Ik heb dertien jaar nachtlenzen gedragen en sinds een paar maanden vond ik het leuk om overdag weer een bril te dragen. Nu draag ik een bril voor veraf, afgewisseld met daglenzen. Dat zijn lenzen die je ’s ochtends indoet en ‘savonds weggooit. Heel gemakkelijk, hygienisch en comfortabel!”

Wat is je favoriete merk?
“Moeilijke vraag want dat is er toch meer dan 1. Ik ben erg blij dat we Chanel in de winkel hebben maar persoonlijk gaat de voorkeur meer uit naar Lindberg. Mijn keuze voor Lindberg is toch het materiaal en de verfijning.”

Wat vind jij belangrijk om mee te geven aan je klant?
“Blijf dichtbij jezelf bij het maken van een keuze voor bril en/of lenzen.”