OCT Scan

Het oog volledig in kaart gebracht!

Wat is een OCT Scan?
Met een OCT (Optical Coherence Tomography) worden er met infrarood licht beelden gemaakt van de structuren van het oog. Het gaat hierbij meestal om dwarsdoorsneden van het netvlies. Op deze manier kunnen afwijkingen aan het netvlies nauwkeurig (en vaak in een vroegtijdig stadium) in beeld worden gebracht. De OCT wordt onder andere toegepast bij:
  • Maculadegeneratie 
   Een, vaak leeftijdsgerelateerde, aandoening van de gele vlek. 
  • Glaucoom
   Oogziekte wat pas vaak in een gevorderd stadium wordt ontdekt. Pas wanneer er klachten ontstaan (gezichtsvelduitval, kokerzicht) wordt er een bezoek aan de optometrist of oogarts gebracht. Preventieve screening is een must, zeker als glaucoom bij u in de familie voorkomt!
  • Glasvochtloslating/ Glasvochttroebelingen
   Bij het ouder wordende oog zien we vaker vlekjes/drijvende deeltjes. Dit kan onschuldig zijn, maar kan ook voor netvliesproblematiek zorgen. Bij twijfel altijd laten beoordelen door de optometrist of oogarts!
Onderzoek
Voor het onderzoek worden uw pupillen wijd gemaakt met speciale oogdruppels. Omdat uw pupillen gedurende een aantal uur verwijd blijven, is het advies een zonnebril mee te nemen en iemand anders terug te laten rijden.  De scans worden door de optometrist gemaakt en met u besproken. Desgewenst kunnen we de onderzoeksgegevens aan u meegeven.Een afspraak maakt u via het contactformulier of telefonisch: 079-3620362